utorok 12. januára 2016

Nádor na pečeni

Nádor na pečeni

Na rakovinu pečene umierajú onkologickí pacienti často, lebo chorobu lekári neraz objavia až v neskoršom štádiu. Medzi najčastejšie benígne nádory pečene patria hemangiómy. HCC je chirurgická liečba – resekčný výkon a transplantácia pečene.


Hepatocelulárny karcinóm (HCC) je najčastejší primárny nádor pečene. Celosvetovo je na piatom mieste medzi zhubnými nádormi.

Nádor na pečeni

Príznaky pokročilej rakoviny pečene, čiže zlyhania pečene je ľahké. Nádory pečene patria medzi vzácnejšie ochorenia, často sa objavujú v spojitosti s . Rakovina pečene je život ohrozujúce ochorenie. Sú známe viaceré typy rakoviny. PRIMÁRNYCH A SEKUNDÁRNYCH.


MALÍGNYCH NÁDOROV PEČENE. UNIVERZITA KOMENSKÉHO BRATISLAVA, LEKÁRSKA FAKULTA .

Alarmujúcu správu zverejnili včera špecialisti z Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Holandskí vedci z fakultnej nemocnice Utrechtskej univerzity (UMC), vyvinuli novú metódu liečby rakoviny pečene a získali európsku značku kvality a . Napriek výrazným pokrokom v onkologic- kej terapii, primárne nádory pečene patria stále do skupiny ochorení, kde jedinou terapeutickou modalitou s . Približne všetkých primárnych nádorov pečene u detí do rokov tvoria HB. U starších detí je najčastejším primárnym nádorom peče-. Gastrointestinálne stromálne tumory (GIST) sú zriedkavé nádory , o ktorých sa predpokladá.


Nádor sa nerozšíril do vzdialených orgánov ako je pečeň , pľúca. Banskobystrickí rádiológovia ako prví na Slovensku minulý týždeň vykonali unikátny zákrok, ktorý pacientom s nádorom na pečeni poskytuje . Katarína mala metastázy v pečeni. Najskôr absolvovala približne polročnú liečbu chemoterapiou, ktorá zabrala. Vďaka tomuto prvému úspechu . Zväčša ide o nádorové postihnutie jedného laloka pečene.


Pravý lalok pečene je postihnutý 3-krát častejšie než ľavý lalok. Ak sa nádor rozšíri aj na iné orgány (napr. pečeň alebo pľúca), choroba je už nevyliečiteľná, no chemoterapia a operácia môžu predĺžiť život . Výsledky laboratórnych vyšetrení (krvný obraz, obličkové a pečeňové testy). Biopsia ložísk v pečeni umožňuje určiť charakter nádorového procesu a rozlíšiť primárny nádor v pečeni od metastatického ložiska.

Nádor na pečeni

Nové, sekundárne nádory. Bolesť v oblasti brucha – pri raste nádoru sa objaví až u pacientov. Chronická pankreatitída (zápal pankreasu), cirhóza pečene , diabetes – tieto . U pacientov bola RFA súčasťou resekčného výkonu na pečeni.


Zhubné nádory s viacnásobným primárnym výskytom na rozličných miestach. ZHUBNÝ NÁDOR PEČENE A VNÚTROPEČEŇOVÝCH ŽLČOVÝCH CIEST. Pod pojmom rakovina krvi sa skrýva množstvo nádorových ochorení, ktoré postihujú krv, kostnú dreň a lymfatický systém. Táto skupina diagnóz, ktoré odborne . Tie sú pri tejto diagnóze najčastejšie v pečeni , ale aj v pľúcach, zriedkavejšie sú postihnuté kosti či mozog. Východiská: Metastáza nádoru do nádoru je veľmi zriedkavý nález, pri ktorom.


Na sone nebolo vidieť nič, len stukovatenie pečene. CT brucha, že už má nádor na pečeni s metastázami tiež v pečeni. Pečeň je najväčšia žľaza v organizme. Ochorenia pečene nezriedka prebiehajú skryto, nepozorovane.


Dobrým príkladom je infekčný zápal . Onkochirurgia sa zaoberá chirurgickým riešením nádorov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky