štvrtok 5. novembra 2015

Meranie teploty v ustach

Viete ako správne zmerať teplotu v ústach – kam presne umiestniť teplomer. Presnejšia metóda ako meranie v podpazuší, no i tu dochádza k . Neviete si poradiť s meraním teploty alebo výberom správneho teplomeru? Teplotu možno merať digitálnymi teplomermi (v podpazuší, v ústach , v konečníku ) . Ako dlho merať teplotu, aby boli výsledky čo najpresnejšie.


Miesto merania teploty si vyberajte podľa typu teplomera.

Meranie teploty v ustach

Teplotu tela však treba predovšetkým u menších detí odmerať spoľahlivo,. Digitálne teplomery merajú rýchlo len v ústach či konečníku. Pri meraní telesnej teploty v ústach , v konečníku alebo v pošve môžeme . Zlatým štandardom pri meraní telesnej teploty je meranie pomocou. Klasicky sa to robí meraním teploty v ústach , čo kladie zvýšené nároky na . Spôsob ako merať dieťaťu teplotu závisí od jeho veku: až roky. Mohlo by to ovplyvniť teplotu v ústach a viesť k nepresnému . Bezdotykovým teplomerom možno merať aj povrchovú teplotu predmetov,.


Možnosť merať teplotu v podpazuší, v konečníku aj v ústach.

Meranie teploty v ustach

Rektálna teplota : táto teplota sa meria vtedy, ak nie je možné zmerať telesnú teplotu v ústach alebo pod pazuchou. Sonda by mala byť vložená maximálne do 1 . Rozhodne ich neslobodno používať na meranie teploty v ústach pre riziko. Novinkou sú dotykové infračervené teplomery, ktoré sa používajú napríklad v nemocniciach. V ústach , pod pazuchou, v konečníku?


Bazálna teplota sa meria v telesných dutinách: v ústach pod jazykom, v konečníku alebo v pošve. Nie pod pazuchou alebo v ušnej dutine. Meranie telesnej teploty. Bežne sa meria teplota na rôznych miestach tela, pričom pre každé miesto. Telesná teplota sa dá merať vhodným teplomerom v podpazuší, v uchu, v konečníku alebo pod jazykom v ústach.


V súčasnosti existujú . Telesnú teplotu ním odmeriate v ústach , rektálne . Dieťaťu povieme, aby otvorilo ústa. Zapneme digitálny teplomer. Tieto činnosti obvykle majú vplyv na lokálnu teplotu v ústach.


Po pár sekundách sa na sipleji zjaví symbol 30oC a teplomer začne merať teplotu. Teplomer vložíme dieťaťu pod jazyk. Proces trvá 2-minúty. Ak sa cumlík v ústach dieťaťa nachádza dlhšie, .

Výraz „telesná teplota“ normálne vyjadruje teplotu vo vnútri tela. Pri rektálnom meraní teploty je typický fyziologický rozdiel 5°C medzi vyššími večernými . Digitálny teplomer je určený na meranie telesnej teploty , a to rektálne ( meranie v ( meranie v ústach ) alebo axilárne ( v podpazuší).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky