pondelok 20. júna 2016

Horucka 39

Horucka 39

Ak má teda dieťa teplotu nižšiu ako °C, môžete sa prikloniť k dávkovaniu na spodnej hranici jednorazovej dávky, ak má horúčku vyššiu, . Zvýšená teplota je pre mnohých, najmä rodičov malých detí postrachom. Cenné rady detskej lekárky o zvýšenej teplote i vysokej horúčke u detí, o tom. Ak je horúčka dieťatka nad stupňov Celzia, okrem vyššie . Ako horúčka sa označuje zvýšenie teploty tela nad °C. Príčinou horúčky môže byť.


K takémuto opatreniu sa treba uchýliť, až keď teplota stúpne nad °C. Okrem vysokej telesnej teploty horúčka často vyvoláva príznaky ako potenie, zimnicu, cvakanie zubov,. C je stredne vysoká horúčka. Nie je chorobou, ale nešpecifickým príznakom možného ochorenia.


Horúčka je telesná teplota vyššia ako °C. Normálna telesná teplota sa pohybuje v rozmedzí od – °C,. Silná horúčka : 3°C – °C. Vysoká horúčka : vyššia ako ,°C.


O horúčke hovoríme vtedy, ak telesná teplota vystúpi nad stupňov. Teplota do stupňov, sa nepovažuje za. U bábätiek do troch mesiacov je zvýšená teplota vždy dôvodom na . Kedy znižovať horúčku , ako robiť zábaly a kúpele, jednoducho všetko o. Pretrvávajúca teplota nad ,°C bez poklesu, meraná v podpazuší . Druhá fáza horúčky nastupuje po niekoľkých hodinách alebo na ďalší deň.


Organizmus už teplotu . Pokoj na posteli a voľný vzdušný odev, . Prístup k dieťaťu s horúčkou. Klinické pediatrické vyšetrenie u dieťaťa s ho-. Veľmi vysoká teplota (hyperpyrexia). Keďže veľmi vysoká horúčka môže poškodiť mozog a krvný obeh, ak vám teplomer ukáže a viac stupňov, mali by ste začať teplotu znižovať. Pri teplote nad °C už treba byť opatrný.


Rady lekára čo robiť pri horúčke , ako ju merať a liečiť. C, je potrebné použiť fyzikálne metódy znižovania teploty. Dieťa neobliekajte príliš teplo. Zaistite, aby teplota v miestnosti nebola príliš vysoká.


Zabezpečte zvýšený prísun tekutín. Pre mnohých rodičov malých detí je strašiakom napr. Mierne celkové reakcie: únava, nechutenstvo, hnačka, nespavosť, bolesť hlavy, horúčka do °C, bolesť svalov.


V týchto prípadoch je možné . Ak dieťa ma horúčku ( teplota meraná v konečníku stúpa nad °C), . Malé deti znášajú horúčku pomerne dobre. Jej liečba by sa mala začať až pri teplote nad 35°C, čo zodpovedá rektálnej teplote °C u dojčiat . Ak sa však stupne vyšplhajú vyššie, nastáva problém. Pre organizmus je teplota nad stupňov Celzia problém, predstavuje pre neho záťaž, . Predovšetkým treba povedať, že horúčka nie je choroba.


Ide o reakciu organizmu , a to buď na chorobu, alebo okolité vplyvy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky