streda 2. marca 2016

Teplota tela

Teplota tela

Výraz „telesná teplota “ normálne vyjadruje teplotu vo vnútri tela. Normálna teplota “ je obyčajne okolo °C. Avšak normálna teplota nie je u každého . Ako horúčka sa označuje zvýšenie teploty tela nad °C.


Príčinou horúčky môže byť každé ochorenie, spojené so zápalovou reakciou – infekčné choroby, . Priemerná „normálna“ telesná teplota neexistuje, pretože každá časť ľudského tela má inú teplotu. Najvyššia je teplota vo vnútri tela (tzv. telesného jadra), ktorá. Podľa časti tela , v ktorej sa teplota meria, sa táto môže o niekoľko . Bežná teplota nášho organizmu sa pohybuje od 3° C. Túto teplotu by naše telo malo mať ráno, po prebudení, teda v čase, kedy ešte nie je . Zvýšená telesná teplota je vždy sprievodným znakom ochorenia, nie diagnóza sama. Je to nešpecifická obranná reakcia organizmu na . C nejspíš není zase až tak normální tělesná teplota , jak si myslíme. A rozhodně není jedno, na kterém místě těla se teplota měří.


Za horúčku (zvýšenú teplotu ) sa zvyčajne považuje každé meranie teploty nad 3°C, čo je normálna teplota ľudského tela. Táto teplota je často prvým . Zvýšená teplota detí nie je chorobou, je len sprievodným znakom ochorenia dieťaťa. Jedným zo základných upozornení, že nie sme celkom zdraví, je zvýšená teplota tela. Niekedy súvisí teplota tela aj s metabolizmom v organizme.


Pričom v pokoji je nižšia ako pri aktivite. V prípade zníženej teploty vplyvom . Iná je teplota tela v podpazuší, iná v konečníku, v ústnej dutine, či na čele . Príčinou nízkej telesnej teploty môžu byť síce viaceré chronické ochorenia. Ja mam ten istý problém teplota tela na dvoch teplomeroch 34 . Ak sa snažíte s pomocou teplomeru odhaliť horúčku, majte na mysli, že každá časť ľudského tela má inú teplotu. U jednotlivých lidí kolísá během dne.


Tělesná teplota se mění s věkem. Nejvyšší teplota je ve středu našeho těla a směrem k povrchu klesá. Při měření teploty zjistíme poměrně značné rozdíly podle toho, kde jsme . Prečo sa teploty netreba báť, ako podávať lieky a kedy začať s ochladzovaním? Priemerná teplota na povrchu ľudského organizmu (3°C) je asi o jeden stupeň nižšia ako vo vnútri tela.


Hodnota telesnej teplota v priebehu dňa kolíše. Teplota nášho tela je okolo °C. Aj napriek tomu v nás teploty vzduchu blízke tejto teplote vyvolávajú pocity tepla. Dobrá matrace neposkytuje pohodlí jen díky vhodné tvrdosti, která zajistí správnou oporu páteře, ale pomáhá tělu udržet si odpovídající tělesnou teplotu.


Biofyzikální aspekty regulace teploty , využití tepla a chladu Poikilotherm Homoiotherm 8. Neznižujte si telesnú teplotu za každú cenu! Inak riskujete, že si chorobu zbytočne predĺžite alebo zamaskujete príznaky vážnejšieho .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky