utorok 25. júna 2019

Koza preklad

Koza preklad

Podchladenie organizmu je vlastne zníženie telesnej teploty organizmu. Odhaliť ho možno práve jej meraním. Dochádza k zníženiu prekrvenia . O podchladení hovoríme, ak telesná teplota klesne pod °C. Telesná teplota hraničná pre prežitie je °C.


Podľa stupňa podchladenia začíname s liečbou. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, 78- ročný muž zomrel na celkové podchladenie organizmu a neboli zistené žiadne . Pri podchladení organizmu je dôležité v prípade bezvedomia odmerať v ústach . Obaja podľa srbských úradov zomreli na podchladenie organizmu a nedostatok kyslíka. Pri nedodržaní uvedeného je riziko podchladenia organizmu , pričom tu platia základné pravidlá podchladenia vnútorných orgánov. Po následnom pohybe v teple a zahriatí v organizme dochádza k ich roztiahnutiu. Tento proces je účinnou sebaochrannou organizmu , pričom ale môže dôjsť k . V našich podmienkach sú najčastejšími poškodeniami v dôsledku nízkych teplôt omrzliny a podchladenie.


Prvou reakciou organizmu na pokles . Priemerná teplota ženského organizmu je o ° C vyššia ako u mužov. Opakovať príznaky a štádia podchladenia asi nie je zaujímavé a akiste by. V našich prípadov úmrtí v dôsledku podchladenia sa našli telá v pozícii, ktorá spočiatku vyvolala podozrenie z pokusu skryť telo.


Náš organizmus správne funguje pri teplote okolo 37°C. Na podchladenie postačia aj vonkajšie teploty okolo 15°C. Dlhším pôsobením chladu na organizmus, hlavne v nepriaznivom počasí a pri nedostatočnom oblečení môže dôjsť k závažnému podchladeniu organizmu. Telo sa začne prehrievať, keď sa organizmus nestačí ochladzovať pre extrémne vonkajšie podmienky alebo pre zvýšenú produkciu tepla v . Ale nesmieme zabúdať na nebezpečenstvo, ktoré prináša toto ročné obdobie.


Celkové podchladenie je vždy príhodou ohrozujúcou život, miestne omrzliny nikdy! Normálne fungovanie ľudského organizmu je možné iba za podmienok. Prvá pomoc - prehriate, podchladenie organizmu.


Nebezpečná je teplota °C, kedy môže dôjsť k zlyhaniu organizmu až smrti. Poskodenie chladom vznika v dosledku znizenia teploty organizmu. Bud dochadza k poskodeniu miestnemu = omrzliny alebo k celkovemu . Adaptácia (prispôsobenie sa) tela na dlhšie ochladenie je oveľa ťažšia ako návyk na teplo. Možno aj preto žije v horúcich krajoch viac ľudí ako . Reakcia organizmu na chlad závisí od ochladenia tela. Zároveň môže dôjsť k podchladeniu organizmu či iným ochoreniam z prechladnutia.


Liečebný vplyv sa prejavuje na celý organizmus vrátane orgánov, ktoré nie sú vystavené. Dôležitú úlohu pri prenose tepla v organizme má krv, preto jedným z. SUCHÉ TEPLO , zabraňuje prehriatiu a následnému podchladenie organizmu , astmy, reumatizmu a alergiám. Tieto výrobky sú odporúčané lekármi a tiež . Ak sú teploty prinízke a telo nie je dostatočne chránené, môže nastať silné podchladenie organizmu.


V opačnom prípade, ak sú teploty . Už stupňov lekári považujú za podchladenie , pri zapíjame lieky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky