pondelok 5. júna 2017

Slovenske porekadla

Slovenske porekadla

V slovenskej kultúre existuje mnoho ľudových prísloví a porekadiel. Najväčšia zbierka slovenských prísloví a porekadiel ! Po bitke je každý múdry, preto Ľud(o) dáva rady do života! Táto stránka je zamknutá pre neregistrovaných a nových používateľov.


Slovenské Spevy: Ladislav Galko.

Slovenske porekadla

Stránku opakovane napádali vandali alebo spammeri alebo o jej obsahu prebieha spor a. Aby bol človek šťastný, musí veriť v . Skúste prísť na to, ktoré príslovie či porekadlo sa skrýva za obrázkami, a svoju odpoveď si overte kliknutím na tlačidlo pod obrázkom. Pranostiky na počasie a súvislosť s aktuálnym počasím. Krátke formy ľudovej slovesnosti.


Stretávaš sa s nim už snáď odjakživa, no nie všetky si pamätáš. Ako si na tom s tradičnými slovenskými prísloviami a porekadlami?

Referáty, ťaháky, maturita, učebné poznámky. NEZROVNALOSŤ TELA A DUCHA Tučné telo, chudá duša. ZDRAVIE, JEHO CENA Kde zdravie chýba, všetko chýba. Komenský, lidové u Slovákův první ode soustavný . Nakupujte knihy online vo vašom obľúbenom kníhkupectve Martinus! Kniha: AHA - Porekadlá (Tomáš Kompaník a Kristína Bobeková).


Porekadlá a príslovia na každý deň, ročné obdobie, životné udalosti. Akoby hrach na stenu hádzal“, „Čo sa babe chcelo, to sa jej prisnilo“ či „Pýcha pred pádom chodí“. Všetci tieto príslovia poznáme, niektoré občas použijeme.


Babka k babce, budu kapce. Postupne grupovanie osob zenskeho pohlavia poberajucich starobny dochodok ma za . Niektoré sme si ale, pri všetkej úcte, dovolili troška upraviť. Veď sme predsa bojovníci! TOTO sa vám nepodarí: Trúfnete si správne doplniť staré slovenské porekadlá ? Anketa: Ovládate slovenské porekadlá ?

Slovenske porekadla

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES. B sa pravidelne zúčastňuje rôznych súťaží a konečne sme sa dočkali aj nejakého ocenenia. Na príslovia a porekadlá sa pritom chceme upriamiť z viacerých dô-.


Príslovia a porekadlá používame v bežnej reči každý deň. V rovnakej miere ich využívajú aj v anglicky hovoriacich krajinách. Na začiatok si povedzme rozdiel . Okrem nich sa na stránke SNK od dnes nachádzajú aj staré slovenské národné povesti, porekadlá či bájky, ako aj povesti z celého sveta o . Dvojzväzkové vydanie klenotnice slovenskej ľudovej slovesnosti.


Kniha je originálnou umeleckou ručnou knihárskou prácou. A trúfli by ste si ich preložiť do angličtiny? Pozrite si niektoré príslovia a porekadlá po anglicky.


Online shopping from a great selection at Books Store. Adolf Peter Záturecký, Vydavateľ: Nestor, Väzba: Knihy viazané, Počet strán: 320.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky