streda 20. marca 2019

Bižalma

Bižalma

Slovo bižalma v slovníku slovenských nárečí, jeho význam, synonymá a príklady použitia. Možno ich poznáte skôr pod ľudovými názvami ako gdula, guňa alebo bižalma. Význam slova bižalma v online slovníku cudzích slov.


Výklad odborných termínov a ďalších slov prevzatých z cudzích jazykov do slovenčiny. Duly možno poznáte skôr pod ľudovými názvami ako gdula, guňa, birš alebo bižalma (z maďarského birsalma). Ide o menší strom alebo ker, . Slovenský nárečový slovník. Dula je takmer zabudnutý ovocný druh aj okrasný strom.


Pre svoje krásne kvety a voňavé plody plné vitamínov opäť nachádza cestu do našich záhrad. Slengové slová a nárečia, cudzie slová, skratky a nárečia online. Fultextové hľadanie v databáze cudzích slov. Výsledky hľadania pre slovo bižalma. Gdula, guňa, birš alebo bižalma.


Jedli ste niekedy toto voňavé a zdravé ovocie? Zabudnuté poklady slovenských záhrad: Dule. Poznáte toto zdravé a voňavé ovocie? Výnimočný balsamico ocot vyrobený z Tokajského vína s prídavkom ovocných štiav a výťažkov z kvetov.


Dula - pestovanie a rozmnožovanie ovocia duly, Dula podlhovastá (Cydonia oblonga), Dula patrí medzi menej tradičné, ale vďačné druhy . Môžete ju poznať aj pod ľudovými názvami ako gdula, guňa alebo bižalma. Dula je príbuzná jabloní a hrušiek a jej plody majú v závislosti buď hruškovitý alebo . Dulu tiež volajú gdula, guňa alebo bižalma. Pestuje sa v teplých oblastiach strednej a južnej Európy, kde sú letá dostatočne dlhé a horúce, aby . Voňavé ovocie, ktoré je považované za symbol lásky a plodnosti.


Pozor, surová nie je jedlá! Upravená však chutí výborne. Jednotlivé druhy pudingov uvaríme podľa návodu na balení. Bižalma koláč - vyhladavanie. Najlepší čokoládový koláč.


Dobre vymastite plech a zvonka ho obkreslite na . Popis: Dula obyčajná je ker alebo nízky strom. Listy sú jednoduché s široko vajčíkovitou celookrajovou, dole chlpatou čepeľou. Dulovica prináša do jesenných dní výraznejšiu citrónovú chuť s jemným nádychom jablkovice. Taktiež je výborným prostriedkom ľudových liečiteľov a účinné . Z dúl odstránime papierovou utierkou chĺpky, ošúpeme, prekrojíme na štvrťky, odstránime jadrinec a pokrájame na menšie kúsky. Mnoho ľudí ani len netuší čo vlastne dula je, keďže sa postupne vytratila z našej kuchyne a ľudia ju považujú skôr za niečo netradičné.


Pripravte si vlastný dulový extrakt, dulové cukríky, syr či lekvár. Maďari mu hovoria Birs alma. Znamená to pokutové jablko. Pokud Vás zajímá i historie tohoto plodu, zejména v řeckých.


Dulový džem, lekvár a kompót - Zaváraniny - recepty, kuchárska kniha, varenie. Recepty na varenie pre všetkých kuchárov a kuchárky. Plody dule sa najčastejšie . Dula (Cydonia oblonga) – zabudnuté ovocie našich babičiek, je už dávno známe aj ako liek. Na otcovej záhrade by sa našla aj dula - tzv.


Malajzijské Jablko, Dula ( bižalma ), Úder Energie, Marhuľa, Temné želé (MDUMT ) – prišli k nám zďaleka, aby človeku poskytli všetko čo potrebuje a chce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky