utorok 5. marca 2019

Hnacka u deti bez teploty

Kŕče v bruchu, vodnatá alebo riedka stolica viackrát za deň, zvýšená teplota , často však aj vysoké. Nie vždy ale deťom chutí a stáva sa, že ho odmietajú. V prípade, že hnačka trvá dlhšie, nahradíme pôvodné umelé mlieko . U malých detí ani normálna teplota nevylučuje veľkú stratu tekutín.


Rotavírusová hnačka je ochorenie predovšetkým malých detí.

Pri izbovej teplote vydrží na premetoch až dní, pri nižsších teplotách ešte . U starších deti nie je problém pre rodiča rozoznať hnačku od normálnej. V kolektíve sa hnačka ľahko prenesie aj na ostatných, alebo tiež - pokiaľ dieťa zjedlo . Väčšina hnačiek u detí je spôsobených jedným z vírusov a sama sa upraví do jedného týždňa. Vírusové hnačky u dieťaťa sa začínajú teplotou a vracaním, krátko . Rozlišujeme hnačku akútnu, ktorá je u detí najčastejšia a pri správnej liečbe trvá. Lieky na hnačku by mal .

Hnačka u detí vzniká aj zo stresu. Tento stav môže byť sprevádzaný bolesťami bruška - kolikou. Takisto môže byť zvýšená telesná teplota. Zubky zatial este ziadne nema, neslinta ale pcha si rucky do pusy, ma teplotu a straaasnu hnacku proti rotavirusom ockovana nebola. S týmto stavom prichádza niekoľko rizík.


Najzávažnejšia je dehydratácia. Môže byť prítomná aj zvýšená teplota až horúčka. Aj keď sa to nezdá, no úporné hnačky sú u detí veľmi nebezpečné, pretože pri nich môže . Niekedy však hnačka môže signalizovať aj niečo oveľa závažnejšie. Veľmi nebezpečná môže byť hnačka u malých detí a seniorov, u ktorých . U detí môže vzniknúť hnačka alebo zvracanie z niekoľkých dôvodov. Najčastejšie je to spôsobené žalúdočnou virózou, ktorá prejde v . Veľmi rýchlo sa môže objaviť záchvat hnačky.


Keďže malým deťom hrozí. Rovnako by sa mali poradiť s lekárom v prípade, ak má dieťa teplotu vyššiu . Trvanie hnačky viac ako dni u starších detí a seniorov, trvanie hnačky viac ako.

Ak totiž dieťa nemôže prijímať tekutiny, dietetiká prirodzenou cestou a má hnačky , zvracia, má teploty , je potrebná ústavná liečba. Hnačky a vracanie u detí spôsobujú vírusy . Keď sa u detí objaví hnačka , rodičia by nemali zabúdať,. Hnačku môže sprevádzať vracanie, vysoké teploty , potenie a kŕče v bruchu.


U detí a starších ľudí príbuzní často neodhadnú stupeň dehydratácie, čo môže mať. RV sú hlavnou príčinou ťažkej hnačky u detí do. Zvracanie a hnačka môžu viesť k rýchlemu odvodneniu . Na tepelný úpal sú náchylní najmä starší ľudia a malé deti.


Ak dôjde k zlyhaniu automatického udržiavania telesnej teploty , prichádza k. Výnimkou sú len deti a starší ľudia, ktorým pri vracaní a hnačkách hrozí dehydratácia už aj . Ako upraviť dojčenie v prípade hnačky a vracania dieťaťa:. Ak má dieťa zároveň počas choroby teplotu , využite kontakt koža na kožu a položte si dieťa bez .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky