pondelok 11. mája 2015

Horucka zabaly

Kedy treba liek a kedy už zábal ? Cenné rady detskej lekárky o zvýšenej teplote i vysokej horúčke u detí,. Ak má dieťa s horúčkou studené ruky a nohy, zábaly nie sú vhodné! Studený zábal na zníženie teploty. Zábaly vymieňajte po 5-tich minútach. Pri schladzovaní pomocou . V liečbe horúčky u detí sa uplatňujú režimové, fyzikálne ( zábal , vlažná sprcha) a medikamentózne opatrenia (ibuprofén, paracetamol).


Vhodné je efektívne ju ovplyvniť nasadením antipyretík. Ak horúčka neklesá, použite na telo vlažné zábaly , pričom. BRATISLAVA - Hoci horúčku často vnímame ako niečo negatívne, v skutočnosti ide.


Horúčka sama o sebe nie je nebezpečná. Zábal vymieňame po minútach až do zníženia teploty. Ak neklesala teplota , tak som malu okupala o stupen chladnejsej vode ako obycajne ju kupem. Takto zabaly robis asi . Zvýšenej teploty či dokonca horúčky sa netreba báť, je to naopak známka toho, že organizmus sa snaží s chorobou.


Ak však prekročí určité hranice, je dobré vedieť si s ňou poradiť. Horečky i zvýšené teploty se bojí většina maminek. Pokud se teplota přehoupne přes magickou hodnotu, přichází čas na řadu zábaly. Dá sa telesná teplota takto skutočne regulovať?


Uľaviť od horúčky môžeme aj inak ako podaním liekov. K znižovaniu teploty môžeme použiť aj zábaly a vlažnú sprchu. Do vlažnej vody s teplotou cca stupňov Celzia namočíme osušku a zabalíme dieťa okolo hrudníka a . No ten sponginmg sa môže dávať aj keď sa už zábaly nesmú, ale ked má.


Mimoriadne obľúbené bývajú lieky proti bolesti, ktoré znižujú horúčku , tiež horúce nápoje obsahujúce. V priebehu niekoľkých minút horúčka zohriala zábaly bez toho, že by mi poskytli úľavu. Zhltla som horké tabletky a upadla vyčerpane do spoteného, horúceho . Ako horúčka sa označuje zvýšenie teploty tela nad °C.


Chladenie sprchou alebo studenými zábalmi (ich správna teplota je °C) je . Najprv skúšajte zábaly , či už pomocou octových ponožiek, vlažných zábalov lýtok . Zvýšená horúčka u detí je prejavom možného ochorenia. Teplota v miestnosti by mala byť asi 24°C. Hneď ako zábal zložíme, necháme dieťa odpočinúť, prikryjeme slabšou prikrývkou a asi po 20 . Na zmiernenie ťažkostí odporúčame zábal na krk a zábal na hrudník vo forme. Keď je infekcia potlačená, horúčka zvyčajne miznú.


Prírodná cesta liečby detských ochorení využíva bylinky aj čistú vodu. Bylinky vo forme čajov, inhalácií, prečistenia priestoru, ale aj vo forme zábalov a. Rady lekára čo robiť pri horúčke , ako ju merať a liečiť. Najčastejšie sa používajú obklady alebo zábaly. Jedným z najčastejších spôsobov zníženia horúčky sú ochladzujúce zábaly , ktoré sa môžu aplikovať u detí aj u dospelých.


Ak teplota po podaní antipyretík neklesá, podávame dieťaťu zábaly , nakoľko vzniká nebezpečenstvo výskytu febrilných kŕčov. Ak nepomáhajú lieky na znižovanie horúčky , možno použiť zábaly. Ihneď mu odmeriame teplotu, aby sme zistili, ako klesla po zábale.


Ak sa nám nepodarilo horúčku znížiť, zábal zakrátko zopakujeme. Prvú pomoc pri horúčke podáva vždy rodič. Dieťa nesmie byť pri horúčke bez dozoru, treba ho opakovane.


Zábal aplikujte dieťaťu na až minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky