streda 5. októbra 2016

Ako zraziť teplotu u detí

Prečo sa teploty netreba báť, ako podávať lieky a kedy začať s ochladzovaním? Cenné rady detskej lekárky o zvýšenej teplote i vysokej horúčke u detí , o tom ako ju zrážať, ktoré lieky deťom podať či ako správne aplikovať . Odporúčania odborníkov pre rodičov - čo robiť a kedy je už vhodná doba nechať domáce . Ako sa meria teplota u detí ? Kedy by sme mali zasiahnuť, keď sa objaví vysoká teplota u detí ?

Ako zraziť vysokú teplotu ? Zabránia vzniku febrilných kŕčov lieky proti teplote ? Hlavná stránka Zdravie v čase Dieťa v rodine Prvá pomoc pri horúčke u dojčiat a detí. Horúčka u detí je stav, s ktorým sa urcite stretne každý rodič niekoľkokrát. Každý posun telesnej teploty smerom nahor je varovným signálom, . Deti zvýšenú teplotu do 3°C znášajú dobre. Pri horúčke nad 3°C je dieťa rozpálené, mrzuté, malátne, niekedy spavé, inokedy trpí .

Horúčka je komplexná reakcia, ktorá smeruje k zvýšeniu potenciálu jedinca na prežitie. Pri vyššej teplote sa zvyšujú mnohé aktivity buniek imunitného . Má vaše bábätko horúčku? Ibuprofén má pomalší, ale dlhšie trvajúci efekt účinku ako paracetamol, má silnejší protizápalový účinok a je vhodnejší pri horúčkach u detí po . U detí je to trochu zložitejšie a ťažšie. Ak nechcete na zníženie teploty hneď podávať lieky, vyskúšajte tieto rady, ktoré by vám pri znižovaní . Lieky od teploty u malych deti sa podavaju od 35.


U malých detí je najlepším a najpresnejším spôsobom meranie teploty v konečníku. Telesná teplota (meraná v konečníku v °C), Odporúčané opatrenia. C, okamažité vyhľadanie lekárskej pomoci.


C počas hodín, vyhľadanie . Horúčka sa neraz objaví aj u malých detí a môže signalizovať, že niečo nie je v poriadku. Zvýšená telesná teplota dieťaťa nad . Lieky proti horúčke sú namieste až pri telesnej teplote nad stupňov Celzia. Zábalov sa deti boja, teplota sa dá znížiť aj iným spôsobom.

Nebezpečná nie je samotná teplota , ale skôr jej výška, trvanie a vlastné ochorenie. Hodnota sa počas dňa mení, uprostred noci býva najnižšia, naopak najvyššia býva navečer. Teplotu merajte pod pazuchou, u malých detí do dvoch rokov v konečníku.


Toho celú predchádzajúcu noc trápili teploty. Nešli mi nijak zraziť , striedala som lieky, tak ako mi pani doktorka kázala, ale stále mal vysoké . Nízke počiatočné a následné dávky liekov proti teplote. Podľa detského lekára Jozefa Marca je však najčastejšia príčina dehydratácia.


Aj zrážanie horúčky u detí má svoje pravidlá. Ak je telesná teplota dieťaťa do °C, môžete s nasadením lieku počkať. C a nedajú sa zraziť alebo sa rýchlo vracajú na pôvodnú úroveň, . Dátum uverejnenia článku: 31.


Mýtus číslo Keď má dieťa zvýšenú teplotu , treba mu . V takomto prípade je možné zvýšenie teploty až o 1°C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky