piatok 4. augusta 2017

Meranie teploty u babatka

Nové výskumy ukázali, že presné meranie môžeme dosiahnuť aj . Axilárne meranie je druhý najúčinnejší spôsob, ako sa čo najpresnejšie dozvedieť teplotu. Je to odporúčaný spôsob a podľa tejto normy sú . Meranie teploty rôznymi cumlíkovými či čelovými teplomermi je nepresné. Normálna telesná teplota sa u detí pohybuje od 3do °C a počas dňa prirodzene.

U malých detí je najlepším a najpresnejším spôsobom meranie teploty v konečníku. Za horúčku (zvýšenú teplotu) sa zvyčajne považuje každé meranie teploty nad 3°C, čo je normálna teplota ľudského tela. Táto teplota je často prvým . Podľa odporúčaní svetovej zdravotníckej organizácie WHO by sa liečba horúčky u dojčiat a batoliat mala začať pri axilárnej (meranej pod pazuchou) teplote nad . Kedy by sme mali zasiahnuť, keď sa objaví vysoká teplota u detí? U novorodencov a dojčiat je najpresnejšie meranie teploty v konečníku. Pri znížovaní teploty je možné okrem liekov použiť aj fyzikálne metódy,.


Maminky kedy viem že má bábo (novorodenec) teplotu?

Aké je normálne kolísanie teploty u detí? Pri použití rektálneho teplomera je teplota asi o 5°C vyššia ako pri meraní pod pazuchami. O JE DÔLEŽITÉ VEDIEŤ PRI MERANÍ. Použiť správny teplomer. U detičiek približne do dvoch rokov je najjednoduchšie merať teplotu v konečníku teplomerom s flexibilným hrotom.


Americká akadémia pediatrov horúčku definuje ako telesnú teplotu. Celkom som si zvykla aj na spánkový teplomer, ktorý meria teplotu tak, . Aby ste správne odmerali svoju telesnú teplotu a prípadne mohli vylúčiť horúčku, je potrebné poznať niekoľko základných pravidiel, ktoré vám meranie uľahčí. Horúčka alebo teplota je jeden z najčastejších prejavov ochorenia u detí. Ak teplomer nemáte, posúďte sami, . Miesto merania teploty si vyberajte podľa typu teplomera.


Prístroje nie sú univerzálne. Rozdiel medzi centrál- nou a kožnou teplotou odráža stupeň centralizácie. S využitím výhod moderných teplomerov sa spájajú nové postupy merania, resp. Odmeraj a zaznamenaj rektálnu teplotu,.


Komfortné meranie teploty – aj počas spánku!

A jedným z ich príznakov je zvýšená teplota alebo dokonca horúčka. Novú generáciu merania teploty predstavujú digitálne teplomery. Ak je však potrebné zistiť, ako organizmus reaguje na lieky na znižovanie teploty , je nevyhnutné teplotu merať viac ráz denne.


Správne meranie telesnej teploty sa u ma- lých detí realizuje v rekte, pretože rektálna tep- lota najlepšie koreluje s teplotou telesného jad- ra. U detí od rokov sa najviac osvedčili klasické digitálne teplomery s pevnou špičkou, ktoré slúžia na meranie teploty pod pazuchou. Digitálny teplomer cumlík Pre rýchle a spoľahlivé meranie teploty ústami. Aby bolo meranie teploty vášho bábätka ešte rýchlejší a bezpečnejší, je náš NUK Detský teplomer.


Teplomer môže byť používaný aj na meranie teploty. Podľa časti tela, v ktorej sa teplota meria , sa táto môže o niekoľko .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky