piatok 26. januára 2018

Porekadlá slovenské

V slovenskej kultúre existuje mnoho ľudových prísloví a porekadiel. Najväčšia zbierka slovenských prísloví a porekadiel ! Po bitke je každý múdry, preto Ľud(o) dáva rady do života! Táto stránka je zamknutá pre neregistrovaných a nových používateľov. Stránku opakovane napádali vandali alebo spammeri alebo o jej obsahu prebieha spor a.

Aby bol človek šťastný, musí veriť v . Krátke formy ľudovej slovesnosti. Skúste prísť na to, ktoré príslovie či porekadlo sa skrýva za obrázkami, a svoju odpoveď si overte kliknutím na tlačidlo pod obrázkom. Ako si na tom s tradičnými slovenskými prísloviami a porekadlami ? Dokážeš doplniť aj nasledujúcu desiatku?


Ukáž čo je v tebe a pochváľ sa s výsledkom v . Sila sa spája v prísloviach a porekadlách najmä s prírodou. Prirovnáva sa k mohutným stromom ( dub, buk, jedľa ), tvrdým kameňom ( kremeň ) .

Porekadlá slovenské

Komenský, lidové u Slovákův první ode soustavný . Porekadlá a príslovia na každý deň, ročné obdobie, životné udalosti. V dnešnej dobe sú príslovia a porekadlá už tak raritné, ako šafran. Tieto ľudové múdrosti však platia stále, aj v súčasnosti, stačí ich mierne . Dvojzväzkové vydanie klenotnice slovenskej ľudovej slovesnosti. Kniha je originálnou umeleckou ručnou knihárskou prácou. Poznanie prísloví, porekadiel a pranostík je pre život dôležitejšie ako vedieť vymenovať neznelé spoluhlásky alebo určiť zámená.


Sborník slovenských národních piesní, povestí, prísloví, porekadiel , hádok, obyčajov a. Podarí sa vám ich rozlúštiť? Prostonárodnie obyčaje, povery a hry slovenské. Ktoré z nich sa vám najviac páči?


Dozvieme sa aj príslovia a porekadlá o jednotlivých dňoch, mesiacoch, sviatkoch, či častiach dňa. Skús si zmerať sily v dopĺňaní starých slovenských porekadiel a pranostík! Porekadlo je ustálený obrazový výrok s charakterom uzatvorenej vety, ktorá sa svojím obsahom viaže na konkrétny prípa situáciu.


Slovenské príslovia, porekadlá a úslovia. Jeho funkciou je konštatovať .

Porekadlá slovenské

Per- miakovovom chápaní. Ich autor Adolf Peter Záturecký, . Online shopping from a great selection at Books Store. TOTO sa vám nepodarí: Trúfnete si správne doplniť staré slovenské porekadlá ? Jej autor Adolf Peter Záturecký zdokonalil najmä systém triedenia a klasifikácie prísloví a porekadiel , pričom mu pomáhal i Pavol Dobšinský.


Zlatý fond slovenskej literatúry, zv. Kompaktné štúdijné vydanie. SNK zdigitalizovala staré slovenské národné povesti, porekadlá či hádanky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky