štvrtok 12. apríla 2018

Slovenské porekadlá

Slovenské porekadlá

V slovenskej kultúre existuje mnoho ľudových prísloví a porekadiel. Najväčšia zbierka slovenských prísloví a porekadiel ! Po bitke je každý múdry, preto Ľud(o) dáva rady do života! Táto stránka je zamknutá pre neregistrovaných a nových používateľov. Stránku opakovane napádali vandali alebo spammeri alebo o jej obsahu prebieha spor a. Aby bol človek šťastný, musí veriť v .

Slovenské porekadlá

Skúste prísť na to, ktoré príslovie či porekadlo sa skrýva za obrázkami, a svoju odpoveď si overte kliknutím na tlačidlo pod obrázkom. Krátke formy ľudovej slovesnosti. Ako si na tom s tradičnými slovenskými prísloviami a porekadlami ? Dokážeš doplniť aj nasledujúcu desiatku?


Ukáž čo je v tebe a pochváľ sa s výsledkom v . Sila sa spája v prísloviach a porekadlách najmä s prírodou. Prirovnáva sa k mohutným stromom ( dub, buk, jedľa ), tvrdým kameňom ( kremeň ) . Komenský, lidové u Slovákův první ode soustavný . Dozvieme sa aj príslovia a porekadlá o jednotlivých dňoch, mesiacoch, sviatkoch, či častiach dňa.

Slovenské porekadlá

Klasika zo Zlatého fondu SME. V dnešnej dobe sú príslovia a porekadlá už tak raritné, ako šafran. Tieto ľudové múdrosti však platia stále, aj v súčasnosti, stačí ich mierne . Porekadlá a príslovia na každý deň, ročné obdobie, životné udalosti. Pranostiky na počasie a súvislosť s aktuálnym počasím. Sborník slovenských národních piesní, povestí, prísloví, porekadiel , hádok, obyčajov a. TOTO sa vám nepodarí: Trúfnete si správne doplniť staré slovenské porekadlá ? Prostonárodnie obyčaje, povery a hry slovenské.


Niektoré sme si ale, pri všetkej úcte, dovolili troška upraviť. B sa pravidelne zúčastňuje rôznych súťaží a konečne sme sa dočkali aj nejakého ocenenia. Stále aktuálne slovenské príslovia a porekadlá.


Proti veku nieto lieku. Chlap nech je len trochu krajší od . Per- miakovovom chápaní. Slovenské príslovia, porekadlá a úslovia.


Ich autor Adolf Peter Záturecký, . Babka k babce, budu kapce. Postupne grupovanie osob zenskeho pohlavia poberajucich starobny dochodok ma za .

Anketa: Ovládate slovenské porekadlá ? Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES. Online shopping from a great selection at Books Store. Okrem nich sa na stránke SNK od dnes nachádzajú aj staré slovenské národné povesti, porekadlá či bájky, ako aj povesti z celého sveta o .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky