piatok 15. júna 2018

Teplota tela u deti

Teplota tela u deti

Deti môžu mať zvýšenú teplotu aj počas prerezávania zubov, po očkovaní alebo z. Dieťa je zrazu unavené, nepokojné, telo horúce, teplota prudko stúpa. Príznaky horúčky sú červená tvár, unavené lesklé oči, deti pôsobia . Normálna teplota tela je od 35°C do 30°C. Tak ako aj dospelí mávajú niekedy mierne zvýšenú teplotu na 37.

Zvýšená teplota a horúčka u detí môže mať rôzne príčiny. Princípom je, že odparovaním vody z povrchu tela dochádza k odoberaniu tepla a . Ak horúčka u detí pretrváva viac ako hodín, je potrebné pediatrické vyšetrenie. Keď má dieťa zvýšenú teplotu , treba mu ihneď podať paralen alebo acylpyrín,.


Nie je to pravda, na rôznych častiach tela máme rôznu teplotu. Výraz „telesná teplota “ normálne vyjadruje teplotu vo vnútri tela. U detí sú tieto rozdiely v porovnaní . WHO) sa medikamentózna liečba horúčky u detí začína pri teplote v .

Podľa časti tela , v ktorej sa teplota meria, sa táto môže o niekoľko. Použiť správny teplomer. Zvoliť si vhodné miesto na meranie (rôznymi teplomermi sa dá merať na rôznych častiach tela ). Kedy by sme mali zasiahnuť, keď sa objaví vysoká teplota u detí ? Biele krvinky, ktoré sú prednou líniou obrany tela , sú pri horúčke . Výrazne zvýšená telesná teplota už pôsobí na. Kľúčové slová: horúčka, horúčka neznámeho pôvodu, deti. U kri- ticky chorých detí sa odporúča merať telesnú teplotu na viacerých miestach tela.


Rozdiel medzi centrál- nou a kožnou teplotou odráža stupeň centralizácie. Mali by ju však považovať za pozitívum - signalizuje, že sa niečo deje . V mamách je však ešte stále zakorenený strach zo zvýšenej teploty. Pozor u detí s chorým srdiečkom - zábaly dávame len na tretinu tela.


Horúčka je často „normálna“. Pri vyššej teplote sa zvyšuje aktivita buniek imunitného systému, a tým aj. Priloží sa na čelo dieťaťa a ukazuje teplotu pokožky, ale nie tela.


Znižovanie horúčky u detí má svoje zákonitosti a pravidlá, ktoré je dobré si zapamätať.

Do akej hodnoty je telesná teplota pre telo bezpečná? Pod pojmom horúčka sa myslí zvýšenie teploty tela nad °C. C u dospelých a nad °C u detí. Keď teplota vystúpi nad 3stupňa Celzia, zvykneme nasadiť lieky na znižovanie horúčky. Fenylefrín nesmú užívať deti ,“ upozorňuje MUDr.


V takomto prípade je možné zvýšenie teploty až o 1°C. Keď sa teplota tela vyrovná teplote nastavenej v ter- moregulačnom. Deťom do rokov nepodávajte prípravky s obsahom kyseliny acetylsalicylovej.


Malé děti běžně mívají horečky, ovšem když má dítě horečku poprvé, rodiče se mohou vyděsit. Potřebujete-li zajistit rychlé zotavení, je zásadní všimnout si .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky