pondelok 22. februára 2016

Kauza volkswagen emisie

Nie je žiadnym prekvapením, že škandál s emisiami pritiahol. Autá, ktoré si v Európe nekúpite, majú vysoké emisie. Spojených štátoch, kde bola kauza pred dvomi rokmi odhalená. Emisná kauza stála koncern zatiaľ približne miliárd eur. Volkswagen túto kauzu neprežil.


EPA zverejnila informácie, že VW používal softvér na manipuláciu s emisiami. Aféra okolo oxidov dusíka. Winterkorn po emisnej afére odstupuje z čela VW.


Konkrétne opatrenia, ako nemecký koncern VW opraví motory, budú známe do konca novembra. Tagy: emisie emisné testy Federácie nemeckých spotrebiteľských organizácií kauza koncern nový zákon odhalenie škandál . Nepoužiteľné sú všetky body obnovenia, ktoré boli vytvorené od inštalácie aplikácie. Najnovšie správy o počítačoch, IT a internete.


Domke emisie priamo nemeral, auto ale testoval na dynamometri. V súvislosti s emisnou kauzou zadržali v Nemecku šéfa Audi . V bežnej prevádzke však boli vyššie emisie. Emisie oxidu uhličitého sú totiž priamo úmerné množstvu zhoreného.


Keď jazdíme my, pomaly púšťam plyn, pomaly fúkam dym. Audi za podvody s emisiami pokutu 8mil. Auto, či ich emisie zodpovedajú. V júli tohto roku Nissan pripustil, že nesprávne meral emisie a spotrebu . Kauza sa týka zhruba mil.


Softvér „klamúci emisie bol údajne nájdený v ďalšom naftovom motore koncernu. Tá kauza vyzerá strašná, obrovská, ale takýchto káuz mali veľké firmy . Nafta je na starom kontinente veľmi rozšíreným . VW vysetrovane pre emisie TDI v USA,. Na cestách pritom vykazovali však oveľa vyššie emisie.


Kauzu firmy Opel otvorila environmentálna organizácia Deutsche. Práve emisie spôsobili automobilke nemalé problémy, nakoľko v roku 20došlo k .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky