pondelok 13. novembra 2017

Meranie teploty pod pazuchou

Prípravky s obsahom kyseliny salicylovej (náš Acylpyrin) sa u malých detí nesmú použiť pre vysoké riziko otravy aj pri bežnom dávkovaní, ktorá môže mať ťažký . Tento informačný leták Vám pomôže určiť, čo je normálne a čo môžte očakávať, ak Vaše dieťa dostane vysokú teplotu. Taktiež si vysvetlíme . Chýba: malých Čo na detskú horúčku, zábaly či lieky? Bábätku pri vysokej teplote podajte radšej čapík alebo sirup.

Aké lieky proti horúčke majú dostať staršie deti ? Horúčka ľuďom dokáže naozaj znepríjemniť deň. A najviac, ak ju dostanú deti. Viete proti nej bojovať?


Väčšina rodičov je veľmi znepokojených, . Zvýšená telesná teplota u celkom malých detí je často jediný. Imunitný systém dieťaťa ešte .

Vysoké teploty nesú riziko spomínaných kŕčov nad 35-°C, . V piatok navštívila detskú ambulanciu aj Patrícia s malým synom. Neexistuje rodič, ktorý by sa u dieťaťa nestretol s horúčkou. Malé deti by sa nemali potiť, môže totiž dôjsť k ich prehriatiu. Vysoká telesná teplota – horúčka. U malých detí je najlepším a najpresnejším spôsobom meranie teploty v konečníku.


Americká pediatrička, matka troch detí a autorka kníh o výchove, odpovedá na päť otázok o horúčke , ktoré by si mal položiť každý rodič malého dieťaťa. Stačí zamieriť na čelo, stlačiť tlačidlo a podľa toho, aká vysoká je . Aj zrážanie horúčky u detí má svoje pravidlá. S lekárom treba niekedy počkať.


Každého rodiča vystraší vysoká teplota u drobca. Malé telíčko sa snaží vysporiadať s chorobou samo. Neplatí to však, ak je . U detí mladších ako roky je takáto teplota spojená s rizikom kŕčov.


Pamätajte si, že horúčka u malých dojčiat môže byť príznakom závažného ochorenia alebo ťažkej infekcie!

Teplotu merajte pod pazuchou, u malých detí do dvoch rokov v konečníku. Ak však teplota pretrváva a navyše je vysoká , je namieste posúdiť . Pre mnohých rodičov malých detí je strašiakom napr. Vybrané usmernenia, rady a tipy majú pomôcť rodičom v . Febrilné kŕče sa najčastejšie vyskytujú u detí od 6. Aj keď nás zvyčajne vysoká teplota u dieťaťa vydesí, je tento prejav organizmu . Malo by byť zrejmé, že keď je teplota tela príliš vysoká , metabolické procesy sú narušené a pre orgány nevedia pracovať.


Keď dieťaťu vyskočí horúčka do vysokých hodnôt, nie je to nič. Práve to je dôvodom, prečo deti dokážu mať vysokú horúčku hoci aj v . Znižovanie horúčky u detí má svoje zákonitosti a pravidlá, ktoré je dobré si zapamätať. Pri malých deťoch nevystačíte s jedným bežným teplomerom, preto sa.


Okamžite skontrolujte teplotu a pri pretrvávajúcej veľmi vysokej. Všeobecne platí, že deti reagujú vysokou teplotou aj na menej závažné infekcie a naopak, starí ľudia môžu prekonávať .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky