utorok 22. januára 2019

Ako zrazit horucku

Prečo sa teploty netreba báť, ako podávať lieky a kedy začať s ochladzovaním? BRATISLAVA - Hoci horúčku často vnímame ako niečo negatívne, v skutočnosti ide o účinný obranný mechanizmus nášho tela. Horúčka zvyčajne signalizuje, že sa v našom tele deje niečo neobvyklé. V zásade platí, že lieky na horúčku podávame len v prípade, že dieťa horúčku má. Teda nepodávame ich pravidelne ani preventívne.


Horúčku mal v živote už snáď každý z nás. Zvýšená teplota a horúčka sú najčastejšie prejavom prvotnej nešpecifickej . Syn má C° teplotu 22. Ako zraziť 3- 40°C horúčky u dvojročného? Vysoká horúčka u dospelého 7. Na trhu existuje viacero prípravkov, ktoré nám pomôžu zvládať tieto príznaky. Mimoriadne obľúbené bývajú lieky proti bolesti, ktoré znižujú horúčku , tiež horúce . Ako sa meria teplota u detí?


Ako máme správne postupovať, ak sa objaví nečakane u nášho dieťatka? Občas sa stáva, že rodič dobehne na pohotovosť s dieťaťom v náručí, pretože má vysokú horúčku a žiada od lekára lieky. Kedy vyhľadať pediatra? Väčšinou však aj na takto malom dieťati matka okamžite spozoruje, že má horúčku. Dieťa je rozpálené, unavené, malátne, spavé, nechce piť.


Zdravé deti všetkých vekových kategórií podľa neho zvyčajne tolerujú bez komplikácií aj horúčku okolo stupňov Celzia. Dokonca aj zvieratá mávajú horúčku a zriedkavo aj niektoré druhy rastlín. Najčastejšie príčiny horúčky u detí. U malých detí majú rodičia tendenciu horúčku čo najrýchlejšie znížiť pomocou bežných liekov.


Nie je to však príliš vhodné. Ak vaše dieťa bude bojovať s horúčkou, skúste siahnuť aj po nefarmakologických metódach jej znižovania. Pri ochorení dieťaťa však konzultujte jeho stav.


Ak je teplota vyššia ako °C, tak podáme lieky na zníženie teploty. Po minútach po podaní lieku znovu premeriame teplotu a ak neklesla, . Mama zistila, že máte horúčku , keď vám priložila dlaň na čelo. Ak ste túto schopnosť „nezdedili“, používajte teplomer. O horúčku ide, ak teplota prekročí 3°C pri meraní teplomerom v ústach, ako.


Najmä u detí s vysokou horúčkou, ktorú sa nepodarilo zraziť. Horúčka je príznak ochorenia, je to varovanie, že niečo sa v organizme deje. Pri znížovaní teploty je možné okrem liekov.


Pokiaľ máte horúčku dlhšie ako tri dni vkuse, nedarí sa ju po dobu hodín zraziť alebo pri zvýšenej teplote detí do mesiacov. Sami vieme, že zvýšená telesná teplota alebo horúčka nie je ničím príjemným. Spôsobuje celkovú vyčerpanosť organizmu, človek nevládze v . Dieťa, ktoré má horúčku , potrebuje ešte viac tekutín, a to až o. V prvom rade majú najprv zraziť teplotu a potom vyhľadať lekára ! Mojim deťom vždy znížila horúčku táto .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky