štvrtok 1. februára 2018

Velkonocne recepty

Velkonocne recepty

Deti neberú teplotu do úst, pretože môžu hrýzť nebezpečný predmet. Tiež nie je možné merať teplotu v ústach tým, ktorí majú ochorenia ústnej dutiny. Všetko, čo potrebujete vedieť o meraní telesnej teploty. Digitálne teplomery umožňujú rýchle meranie teploty s presnosťou °C. C, jemné meranie v ústach , možno dezinfikovať, . Iné zmeny súvisia s miestom merania.


Horúčka alebo teplota je jeden z najčastejších prejavov ochorenia u detí. Okrem toho je meranie teploty v ústach jednou z najpresnejších foriem . Digitálny teplomer Miniland snbsp;ohybnou špičkounbsp;umožňuje rýchle a pohodlné meranie teploty v podpazuší, ústach aj rektálne. Ukazujú najvyššiu nameranú teplotu. Ide o nealergický teplomer s pozlátenou špičkou.


Zabezpečuje meranie teploty v ústach , podpazuší a konečníku. Výhodou je 4-číselný displej. Bezdotykovým teplomerom možno merať aj povrchovú teplotu predmetov,. Možnosť merať teplotu v podpazuší, v konečníku aj v ústach.


Rektálna teplota : táto teplota sa meria vtedy, ak nie je možné zmerať telesnú teplotu v ústach alebo pod pazuchou. Sonda by mala byť vložená maximálne do 1 . Rozhodne ich neslobodno používať na meranie teploty v ústach pre riziko. Novinkou sú dotykové infračervené teplomery, ktoré sa používajú napríklad v nemocniciach.


Ako správne merať teplotu u dojčiat, starších detí a ako u dospelých? Meranie telesnej teploty. Bazálna teplota sa meria v telesných dutinách: v ústach pod jazykom, v konečníku alebo v pošve. V ústach , pod pazuchou, v konečníku?


Nie pod pazuchou alebo v ušnej dutine. Bežne sa meria teplota na rôznych miestach tela, pričom pre každé miesto. Telesná teplota sa dá merať vhodným teplomerom v podpazuší, v uchu, v konečníku alebo pod jazykom v ústach. V súčasnosti existujú . Telesnú teplotu ním odmeriate v ústach , rektálne . Zapneme digitálny teplomer. Dieťaťu povieme, aby otvorilo ústa.


Tieto činnosti obvykle majú vplyv na lokálnu teplotu v ústach. Teplomer vložíme dieťaťu pod jazyk. Po pár sekundách sa na sipleji zjaví symbol 30oC a teplomer začne merať teplotu. Proces trvá 2-minúty. Ak sa cumlík v ústach dieťaťa nachádza dlhšie, . Výraz „telesná teplota“ normálne vyjadruje teplotu vo vnútri tela.


Pri rektálnom meraní teploty je typický fyziologický rozdiel 5°C medzi vyššími večernými . Digitálny teplomer je určený na meranie telesnej teploty , a to rektálne ( meranie v ( meranie v ústach ) alebo axilárne ( v podpazuší).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky